Tijd om fit te worden met iets wat je écht leuk vindt.

27 februari 2020

Renzo Gracie Holland groepsfoto

Elk voorjaar melden mensen zich weer aan voor de sportschool om fit te worden. Het aanvankelijke enthousiasme verdwijnt echter naarmate de zomer dichterbij komt. Fitness en conditieprogramma's zijn vaak behoorlijk saai en een solo activiteit. Moeilijk om dat vol te houden. Met Braziliaans Jiu Jitsu wordt je fitter op een leuke manier en hou je het dus langer vol!


Eindeloos trainen met dezelfde apparaten en oefeningen. Met kadaverdiscipline lukt het. Het is echter maar weinigen gegeven om op die manier gemotiveerd te blijven. Veel belangrijker is het dus om iets te vinden dat zo leuk is dat je geen les wilt missen.

Daarvoor is Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) perfect geschikt.

Kom gerust eens langs voor een proefles!


Human Chess

Met BJJ leer je in eerste instantie jezelf verdedigen, maar het is zoveel meer. Als je de techieken door krijgt, gaat de sport echt leven. Je leert je balans te houden, iemand anders onder controle te krijgen, ontsnappen uit slechte situaties. Het wordt niet voor niets 'human chess' genoemd.


Conditie en kracht opbouwen

Het is beslist niet nodig om eerst conditie op te bouwen voordat je met BJJ begint. Dit komt vanzelf. Door technieken te oefenen, maar vooral door samen te trainen en met elkaar te 'rollen' wordt je snel fitter en sterker zonder dat je daar speciaal je best voor moet doen.



Teamverband

Als je pas begint zul je snel merken dat iedereen voor je klaar staat om je te helpen. Dat komt omdat we allemaal een grote liefde voor BJJ hebben ontwikkeld en dit graag met anderen delen.

Plus het samen leren van de sport, maar ook samen moeilijkheden overwinnen, schept een band waardoor je je snel thuis gaat voelen.

Dus kom op de mat en maak van BJJ je nieuwe levensstijl. Je zult merken dat fit worden ineens een stuk makkelijker is geworden!


Geef je op voor een gratis proefles!

Kies een les/Choose a program
Als het mogelijk is, laat ons dan aub weten op welke dag en tijd je een proefles wilt volgen/ If possible, tell us which day/time you would like to try a class. Zie ook lesrooster/ See schedule